SHANTI Soundmassage

The sound of the sound bowl touches our innermost
It makes the soul swing
The sound releases tension
Mobilizes the self-healing powers
And sets free creative energies

Peter Hess

De Peter Hess® soundmassage met klankschalen is een ontspanningsmethode die een positieve invloed heeft
op body, mind and soul. De belangrijkste kenmerken van deze methode zijn:

– zachte massage en harmonisatie van het lichaam door klanken
-positieve beïnvloeding van het bewustzijn
-groei van de creativiteit
-versterking van het herstellend vermogen
-toename van inzicht en levensvreugde

Werking

De werking van een soundmassage zou je kunnen vergelijken met het laten vallen van een steentje in het water. Je ziet dan hoe er golfjes ontstaan die zich door het water in cirkels verspreiden. Elke watermolecuul wordt in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een soundmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met je lichaam. Dat lichaam bestaat ook voor ca. 80% uit water. De vele frequenties en zachte trillingen van de klankschalen zorgen voor harmonie in alle cellen van je lichaam. De ontspannende soundmassage voert naar stilte en nodigt uit tot naar binnen keren.

De soundmassage

I.v.m. de corona-omstandigheden heb ik besloten voorlopig geen soundmassages te geven.

Na een kort voorgesprek, neem je plaats op de massagetafel. Daarbij blijven de kleren aan, alleen schoenen gaan uit. Het fijnste is om gemakkelijk zittende kleding aan te hebben. Zodra je helemaal lekker ligt, zet ik klankschalen rond en op je lichaam. Deze sla ik zacht aan, waardoor de klankschalen in trilling komen. Dat is als geluid hoorbaar en als trilling voelbaar. Deze trilling vormt de soundmassage en duurt ca. 45 minuten. Met een voorgesprek en nagesprek duurt het in totaal ongeveer een uur. In het nagesprek krijg je de gelegenheid om over je ervaringen te praten.

Kosten

Een soundmassage kost € 65,-.

Actief sinds 2019 & aangesloten bij de vakvereniging

Peter Hess®

Peter Hess, pedagoog en ingenieur technische natuurwetenschappen, houdt zich al sinds 1984 bezig met de invloed van klank op de mens. Hij heeft hiervoor veel ervaring opgedaan in Nepal en Tibet. Met deze ervaring ontwikkelde hij een succesvolle moderne klankmethode en richtte hij het Peter Hess® Instituut op.

Ten grondslag aan de Peter Hess®-methodiek ligt oeroude kennis én nieuwe kennis over de werking van klanken. Al 5000 jaar gelden werd dit in de vedische heelkunde in India gebruikt. De Peter Hess®-klankmethode wordt daarnaast nog voortdurend verder verdiept en ontwikkeld in samenwerking met professionals en wetenschappers van over de hele wereld.