SHANTI Soundmeditation

Soundmeditation

Een Soundmeditation helpt je lichamelijke en geestelijke ontspanning te vinden. Op de ontspannende klanken en trillingen van diverse schalen, help ik je lichaam spanningen los te laten en je hoofd leeg te maken van stressvolle gedachten. Een Soundmeditation brengt je nieuwe, frisse energie en ruimte voor nieuwe gedachten. Met verschillende ontspanningsoefeningen en aandacht geven aan je ademen, ondersteunen de schalen je in het opgaan in de stilte van het nu. Iets waar je zorgen over hebt of al een tijd over maalt in je hoofd, lijkt dan ineens niet meer zo groot. Of daar waar je creativiteit even stokte, komt ruimte voor nieuwe ideeën of oplossingen. Luister hier online.

Yoga Nidra

Yoga Nidra kan een soortgelijk effect op je hebben als klankschalen. Verschillende ontspanningsoefeningen en aandacht voor je ademen brengen je verder naar binnen en in de stilte van het nu. Vandaar dat ik mijn Soundmeditations graag combineer met elementen uit de Yoga Nidra.

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’. Het is een ontspanningstechniek voor het lichaam, de mind en de emoties. Er wordt ook wel gezegd dat een uur Yoga Nidra gelijk staat aan vier uur slaap. Het is dan ook bijna alsof je slaapt. Maar ondertussen blijft je bewustzijn door middel van verschillende oefeningen en visualisaties actief. Zo verwerk je op een dieper niveau spanningen die je nog bij je draagt. Soms val je even echt in slaap, dat is helemaal niet erg. Hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker het wordt om te balanceren op het lijntje tussen slapen en wakker zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20200228_165922-225x300.jpg
Klankreis met Yoga Nidra
in yogaschool Dananda